Az univerzális varrógép talp a leggyakrabban használt varrógép talp, amivel gyakorlatilag majdnem minden varrási műveletet el tudsz végezni.

Az univerzális varrógép talp használata

Eredetileg egyes részek összevarrására, egyenes, vagy  cikk cakk varrásra, szélek tisztázására, felhajtásra, beszegésre, különböző díszítő varrások készítésére, valamint ikertűvel használatos.

Azonban ezeken kívül lehet vele többek között gomblyukat varrni, gombot felvarrni, cipzárt bevarrni, szalagot, farkasfogat, zsinórt felvarrni és applikálni is.

Univerzális varrógép talp alul nézetben

Univerzális varrógép talp alul nézetben

Az is igaz azonban, hogy a legtöbb műveletre lehet speciális varrógéptalpat is kapni (pl. gomblyukazó, gombfelvarró, tisztázó, szegő, stb. talp). És ezekkel a speciális talpakkal sokszor egyszerűbb, könnyebb, vagy gyorsabb ezeknek a műveleteknek az elkészítése.

Eredetileg létezik külön talp az egyenes varrásra is, amelynek csak egy apró lyuk van a közepén a tűnek, és sokan esküsznek rá. Én személy szerint nem szeretem, a középiskola óta nem is használtam, és eddig még nem éreztem a hiányát.

Ugyanígy létezik cikkcakk varrásra is külön talp, ami nagyon hasonlít az univerzális talphoz, épp ezért nem látom értelmét a használatának.

Kata

 

2018-05-23T02:00:15+00:00 Kategória: Eszköz ismertető|Címke: |

Mondd el a véleményed!

Loading...