A varrás alapja a pontos szabás, így nagyon fontos, hogy a letöltött szabásminta pontosan akkora legyen kinyomtatás után, mint amikor én azt elkészítettem.

A pdf olvasó és a nyomtató beállítása

Először is lehet, hogy a nyomtatód beállításait módosítanod kell, hogy A4 méretre legyen állítva. Ezt a nyomtató kiválasztása után a “Tulajdonságok”-ra kattintva tudod megnézni, a nyomtató típusától függően. Nekem Epson nyomtatóm van, azon így néz ki:

Nyomtató beállítása

Nyomtató beállítása

Ezen kívül feltétlen nézd meg, hogy a nyomtatási ablakban a “Valós méret” legyen bejelölve, mert sokszor az “Oldalhoz igazítás” az alapértelmezett beállítás.

A helyes méret leellenőrzése

Akkor megfelelőek a beállítások, ha a nyomtatási ablakban a dokumentum előnézeti képe felett az értékek (majdnem) megegyeznek.

Nyomtatási beállítások

Nyomtatási beállítások

Ha szeretnél biztosra menni, és nem szeretnél feleslegesen sok papírt és tintát elpocsékolni, akkor töltsd le ezt a méret ellenőrző lapot, nyomtasd ki, és nézd meg, hogy egyezik-e a méret.

Sajnos a beállításokat minden alkalommal újból be kell állítanod, amikor újra megnyitod a pdf olvasódat, mert bezárás után visszaáll az alapértelmezett értékekre.

Kata