A varrógéptalpakról szóló sorozatnak ebben a részében a legsokoldalúbban kihasználható varrógép talpról olvashatsz, amivel gyakorlatilag az egyszerű összevarrástól a cipzár bevarrásig majdnem minden varrási műveletet el tudsz végezni.

Mennyire hasznos?

Nagyon.

 

Kell, vagy sem?

Feltétlen ajánlom.

Az univerzális varrógép talp használata

Eredetileg egyes részek összevarrására, egyenes, vagy  cikk cakk varrásra, szélek tisztázására, felhajtásra, beszegésre, különböző díszítő varrások készítésére, valamint ikertűvel használatos.

Azonban ezeken kívül lehet vele többek között gomblyukat varrni, gombot felvarrni, cipzárt bevarrni, szalagot, farkasfogat, zsinórt felvarrni és applikálni is.

Univerzális varrógép talp alul nézetben

Univerzális varrógép talp alul nézetben

Az is igaz azonban, hogy a legtöbb műveletre lehet speciális varrógéptalpat is kapni (pl. gomblyukazó, gombfelvarró, tisztázó, szegő, stb. talp). És az is igaz, hogy ezekkel a speciális talpakkal sokszor egyszerűbb, könnyebb, vagy gyorsabb ezeknek a műveleteknek az elvégzése.

Eredetileg létezik külön talp az egyenes varrásra is, amelynek csak egy apró lyuk van a közepén a tűnek, és sokan esküsznek rá. Én személy szerint nem szeretem, mert a folytonos cserélgetés nagyon lassítja a munkát, és szerintem nem egyszerűbb, vagy könnyebb azzal varrni.

Ugyanígy létezik cikkcakk varrásra is külön talp, ami nagyon hasonlít az univerzális talphoz, épp ezért nem látom értelmét a használatának.

Kata